Stitchonomy's Borduurblog

Zoek

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie ontvang voor aankopen die via de link worden gedaan. Bedankt voor je steun!

Cross Stitch Toolbox

Hier vind je een aantal handige tools om je te helpen met het plannen van je borduurprojecten. De tools zijn op dit moment alleen nog maar beschikbaar in het Engels.

Stofmaat Calculator

Het is van uiterst belang dat als je een borduurproject begint je de juiste stofmaat kiest. Reken hieronder uit hoe groot je stof moet zijn en neem een ruime marge aan alle kanten. Zo heb je altijd genoeg stof! Begin ook altijd in het midden.

Met deze tool kun je de gewenste grootte van je afgewerkte kruissteekproject en de grootte van de door jou gekozen stof invoeren, en de tool zal automatisch de ideale stofmaat voor je berekenen.

 

Calculate size in:
Stitched Size: wide by
  high
Fabric Count: threads per inch
Stitching over how many threads?
Margin for finishing or framing:
 
Stitched Area: by
Fabric Size: by
Number of strands:

Garen Calculator

Bij het starten van een nieuw project is het belangrijk om te weten hoeveel garen je nodig hebt om het te voltooien. Gebruik hiervoor deze handige calculator – dan weet je precies hoeveel garen je moet bestellen!

Using strands for stitches will require approximately:
Fabric CountSkeinsDecimalPurchase
11 Count Aida
14 Count Aida
16 Count Aida
18 Count Aida
20 Count Aida
22 Count Hardanger
25 Count Fabric
28 Count Fabric
32 Count Fabric

De meeste kruissteekmerken gebruiken DMC kleurcodes. Als je Anchor gebruikt, kan deze tool helpen bij het identificeren van de dichtstbijzijnde kleur bij de gespecificeerde DMC kleur, met de kanttekening dat het geen perfecte vervanging is maar dit is in de meeste gevallen ook niet nodig!

Floss Conversion Charts

Deze tool identificeert overeenkomende kleuren in je bestaande voorraad, waardoor je jouw project kunt voltooien met de beschikbare draden zonder dat dit de uitstraling verandert. Dit kan enorm schelen in de kosten!

DMC Color Substitute Chart

DMC #
Color
Name
Closest Colors

Organizatietools

Als het georganiseerd houden van je kruissteekbenodigdheden een uitdaging blijkt, ben je niet alleen. Zeg vaarwel tegen de chaos en verwelkom orde in je borduurparadijs met onze fantastische organisatietools.