Stitchonomy's Borduurblog

Zoek

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie ontvang voor aankopen die via de link worden gedaan. Bedankt voor je steun!

Les 5: Problemen oplossen en Fouten Herstellen

Leer Borduren:

Voortgang 70%
-Borduurpakketten, -benodigdheden -patronen- Stitchonomy

Welkom bij Borduren voor Beginners – Kruissteek!

Ik ben Alyssa – borduurexpert en ontwerpster!

Woopsie!

We maken allemaal wel eens een foutje en dat is helemaal niet erg! Borduren moeten een leuke hobby zijn, en als er wat verkeerd gaat, is er (meestal) geen man overboord.

Steken Uithalen

Als je merkt dat je een fout hebt gemaakt in en de draad nog niet is afgehecht, is het eenvoudig om de fout te corrigeren. Haal de naald van de draad en steek voorzichtig onder de verkeerd geplaatste steken door. Trek ze voorzichtig uit en zorg ervoor dat de omliggende steken niet beschadigen. Vermijd het gebruik van scharen; gebruik liever een speciaal tornmesje om steken los te maken zonder de stof te beschadigen.

Vermijd scharen en gebruik in plaats daarvan een tornmesje.

-Borduurpakketten, -benodigdheden -patronen- Stitchonomy

Mijn steken zijn te strak!

Laat de steken iets losser en zorg ervoor dat de stof niet te strak is aangespannen in de borduurring. Een gelijkmatige draadspanning voorkomt dat het borduurwerk gaat trekken en rimpelen.

Mijn steken zijn te los!

Het is belangrijk om te voorkomen dat de steken te los zijn, aangezien dit kan leiden tot zichtbare openingen tussen de steken, wat resulteert in een slordig uiterlijk van het borduurwerk. Zorg ervoor dat de steken consistent en stevig zijn, maar vermijd overmatige strakheid.

De juiste draadspanning krijg je door veel te oefenen!

Ik heb de verkeerde kleur gebruikt!

Oeps! Dat is een vervelende fout en kan zeker wat frustratie veroorzaken, vooral als het een groot deel van je project betreft. In zo’n geval is het misschien verstandig om het project tijdelijk opzij te leggen en er later met een frisse blik naar terug te keren.

Als je besluit de steken uit te halen, vooral als je een borduurpakket met een beperkte hoeveelheid draad hebt gebruikt, probeer dan voorzichtig de steken te verwijderen zonder de draad te beschadigen. Op die manier kun je de draad opnieuw gebruiken en blijft het plezier in je project behouden!

Mijn draad zit in de knoop!

Gebruik korte draadlengtes om knopen te voorkomen. Als er toch een knoop ontstaat, probeer deze voorzichtig los te trekken. Als dat niet lukt, knip de knoop af en hecht de draad opnieuw aan.

Ik ben helemaal in de stress!

Borduren is bedoeld om ontspannend te zijn, dus vergeet niet te genieten van het proces. Fouten zijn helemaal niet erg; ze maken deel uit van het leerproces en dragen bij aan de unieke charme van elk project. Laat de druk om perfect te zijn los en geniet gewoon van het borduren.

Als je merkt dat je te gespannen bent, neem dan pauzes, haal diep adem en laat jezelf volledig opgaan in het plezier van borduren!

Borduren is bedoeld om ontspannend te zijn, dus vergeet niet te genieten van het proces!

Tips & Tricks

Kort Maar Krachtig

Gebruik draadlengtes van ongeveer 45 cm om te voorkomen dat de draad in de war raakt of te veel rafelt tijdens het borduren. Dit bevordert efficiënt werken en resulteert in nettere borduursteken.

Helemaal in de War

Borduurgaren kan soms in de war raken of in de knoop komen. Om dit te voorkomen, laat af en toe je naald hangen in de lucht terwijl je borduurt. Hierdoor kan de draad zichzelf ontwarren.

Eenrichtingsverkeer

Let er op dat je steken er anders uitzien afhankelijk van de richting. Dit komt door de manier waarop het licht weerkaatst op de garen. Let hier op als je uniforme steken wilt – zorg dan dat ze allemaal dezelfde richting op worden gemaakt.

Oefening Baart Kunst

Neem de tijd en blijf oefenen; hoe vaker je borduurt, hoe beter je wordt in het maken van mooie borduursteken. Het is geen wedstrijd, eerder een ontspannende activiteit en vorm van zelfzorg. Geniet van het proces en wees creatief met naald en draad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enthousiast geworden? Probeer een van onze borduurpakketten

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op zoek naar borduurgaren of borduurstof?


Neem een kijkje bij onze partner Splendith en krijg 5% korting!