Stitchonomy's Borduurblog

Zoek

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie ontvang voor aankopen die via de link worden gedaan. Bedankt voor je steun!

Les 1: Introductie Vrij Borduren

Leer Borduren:

Voortgang 14%
-Borduurpakketten, -benodigdheden -patronen- Stitchonomy

Welkom bij Borduren voor Beginners – Vrij Borduren!

Ik ben Alyssa – borduurexpert en ontwerpster!

Wat is vrij borduren?

Borduren is als schilderen met naald en draad! Het is een creatieve handwerktechniek waarbij je mooie steken maakt op stof om leuke ontwerpen te creëren. Mensen gebruiken borduren om kleding, handdoeken en zelfs kunstwerken mooi en uniek te maken.Je kunt verschillende steken en kleuren gebruiken om je eigen speciale touch toe te voegen aan alles wat je maar wilt versieren! Het is een leuke manier om creatief te zijn en je persoonlijke stijl te laten zien.

-Borduurpakketten, -benodigdheden -patronen- Stitchonomy

Waar komt vrij borduren vandaan?

Borduren is al heel oud en komt van over de hele wereld! Het begon lang geleden, toen mensen naalden gebruikten om mooie steken te maken op dierenhuiden. Door de jaren heen werd borduren een speciale vaardigheid die van familie op familie werd doorgegeven.

Elk land en elke cultuur heeft zijn eigen manier van borduren, met unieke stijlen en patronen. Mensen gebruikten borduren niet alleen voor kleding en huishoudtextiel, maar ook om kunst te maken. Het is cool omdat het laat zien hoe creatief mensen kunnen zijn en hoe we schoonheid waarderen, of het nu functioneel is of gewoon om iets moois te maken!

Wat gaan we allemaal leren?

In deze cursus leer je de basistechnieken van het vrij borduren. We bespreken welke materialen je nodig hebt, hoe je patronen kunt lezen, je project kunt starten en beëindigen, en hoe je fouten kunt oplossen. Deze cursus is geschikt voor iedereen, of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt in borduren. En als je nog vragen hebt dan kun je altijd contact met me opnemen!

Deze cursus is geschikt voor iedereen, of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt in borduren.

Uitleg van de basisbegrippen

Steken

Steken zijn de individuele eenheden die worden geborduurd bij het vrij borduren. Er zijn tientallen verschillende soorten steken die ook nog eens op allerlei manieren kunnen worden gemaakt. Vrij borduren is daarom zoals de naam al zegt vrijer dan kruissteek borduren. Deze steken worden met borduurgaren op de stof gemaakt en vormen de basis voor het patroon. Het aantal steken en de kleuren bepalen het uiteindelijke ontwerp.

Patroon

Een borduurpatroon is een lijnweergave van het ontwerp dat je wilt borduren. Het bestaat uit een tekening waarbij elke lijn en elk vlak is voorzien van een uitleg over welke steek je in welke kleur moet maken om het gewenste ontwerp op de stof te creëren. Het volgen van het patroon is de sleutel tot het succesvol maken van borduurwerk!

Legenda

De kleurtabel of legenda is een cruciaal deel van het patroon. Het is een lijst die de verschillende steken in het patroon uitlegt en verbindt met de bijbehorende kleuren borduurgaren. Door de legenda te bekijken, kun je gemakkelijk de juiste kleur garen kiezen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijdens het borduren de juiste kleuren gebruikt. Natuurlijk kun je ook een beetje creatief zijn en zelf beslissen welke kleuren je waar wilt gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enthousiast geworden? Probeer een van onze borduurpakketten

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Op zoek naar borduurgaren of borduurstof?


Neem een kijkje bij onze partner Splendith en krijg 5% korting!